maak van uw handtas dé eyecatcher van uw feestoutfit

Een tas is geen accessoire, maar mag zelfs de eyecatcher van je outfit zijn. Wij zetten de trends van dit seizoen op een rijtje, zodat jij met dé perfecte tas straks aan de feesttafel schuift… Volg de gids!

 

PADDED

Padded, of in mooi Nederlands “gepolsterd”… zeg maar “opgevuld”. Iets wat je al langer in de kleding ziet – denk aan de gewatteerde jassen – vindt nu ook z’n weg naar het tassendesign.

Een mooi voorbeeld hiervan zijn onze tassen (en jassen) van Stand Studio. Deze hebben in meerdere toffe kleurtjes.

Deze brynn-tasjes kenmerken meteen ook een andere trend in handtassenland: de XS-tasjes. Kleinere tasjes, waar niet meer in kan dan een gsm, lippenstift, portemonnee… en tóch zijn ze opvallend want ze komen in verschillende kleuren, en met een gouden ketting worden ze ineens “larger than life”.

ook in de handtassencollectie van het Belgische March 23 is de padded-trend helemaal aanwezig. De tinten sluiten hier trouwens perfect aan bij de aardekleuren en beige-tinten die je deze herfst/winter ook in de kleding- en schoenencollectie terugvindt.

 

Met deze Assante-tas van Stand Studio ben je meteen ook mee met een andere trend: de XL-bag. Want naast superklein, mogen tassen dit seizoen ook groot, groter, grootst zijn en daar is deze tas een mooi voorbeeld van. Handig ? uiteraard, want je kan er veel in kwijt 😉 Comfortabel? Misschien, al is het beter voor je rug hem niet helemaal te vullen.

 

ECO / VEGAN!

“Eco”, hét woord in de mode handtassenwereld… we zien steeds meer merken die hun tassen met ecologisch verantwoorde technieken en materialen uitvoeren. Naast een milieuvriendelijk productieproces wordt ook meer ingezet op diervriendelijke materialen (VEGAN, Peta-approved) en hier is het Deense label HVISK een voortrekker van. Deze tassen worden allemaal uitgevoerd in veganmaterialen, gaande van (gerecycleerde) polyester en polyurethaan, die in een prachtig imitatieleerversie komen, al dan niet afgewerkt met stukjes textiel of pailletjes. Deze tassen geven jouw feestoutfit nét dat tikkeltje beter gevoel, toch ?

 

shop hier de collectie HVISK

 

COLOR BLOCKING

Sommige labels durven het ook aan om 2 of meer fel contrasterende vlakken in hun tassen te verwerken. Door die “clash” krijgt je tas een soort extra dimensie. En – voordeel – kan je tas op meerdere outfits gedragen worden, want… de kleuren mogen “botsen”!

Hieronder enkele voorbeelden van Color Blocking in handtassen:

links Clio Goldbrenner art. Clio Classic Stripes | rechts Handed By art. Multitone shopper

EXTRA STRAP

Enkele merken kiezen ervoor om een extra riem, meestal in een opvallende uitvoering, bij de tas te voorzien. Hiermee krijgt je tas een totaal andere look. De tas kan dan als schoudertas, maar vb. ook crossbody gedragen worden.

Deze extra riem mag je dus ook gerust aan je tas laten hangen, het geeft de tas iets extra.

tas: Gianni Chiarini art 6036 Helena

STRAK EN STIJLVOL

OK, dit is niet écht een trend… wat deze tassen zijn eerder tijdloos 😉

Wij hebben elk seizoen weer een mooi aanbod in handtassen met strak, stijlvol design. Het maakt de handtas meteen tijdloos, zodat die over de seizoenen heen kan gedragen worden. Het Scandinavische ATP en de tassen van de Belgische ontwerpster Lies Mertens en Evelien Vanhooydonck horen in die categorie.

links: ATP Atelier – rechts: Lies Mertens

Evelien Vanhooydonck

 

ontdek hier onze volledige handtassencollectie

 

No Comments Yet

Comments are closed