blog: Astorflex: ultiem loopcomfort

foto: heren-veterschoen met crèpe zool art. Beenflex bruin

Het verhaal van Astorflex begon als klein schoenenfabriekje “Fratelli Travenzoli” net na de eerste wereldoorlog. De achterkleinzoon van de oprichter runt nu het bedrijf, maar blijft trouw aan het originele recept nl. comfortabele, hoog kwalitatieve schoenen produceren volgens de “ideal”-methode (stiksels aan de buitenkant langs de rand van de zool).

Vandaag produceert Astorflex volgens een verantwoord, transparant en duurzaam proces.  Alle modellen zijn ontworpen en ontwikkeld om comfortabel te zijn: ze zijn vooral flexibel, zacht en passen zich snel aan de voeten aan.

shop deze dames boot Bridgeflex Taupe

Er worden enkel Italiaans leder gebruikt voor de bovenschoen, topkwaliteitsleder dat afkomstig is van meester-leerlooierijen in Toscane.  De voering en inlegzolen zijn van plantaardig gelooid kalfsleder, verkregen door het leder te weken in een mengsel van water en poedervormige eikenbast en mimosa, zonder gebruik te maken van matrijzen of kleurafwerkingen. Dit proces maakt het leer gezonder, hypoallergeen en garandeert een grotere zweetopname voor droge, geurloze voeten.

De meeste van de zolen zijn van natuurlijk rubber dat bestaat uit gestolde latex van de rubberboom (hevea brasilianis). De verschillende schoenonderdelen worden geassembleerd met lijmen op waterbasis. Kortom, Astorflex is goed voor voeten én milieu!

benieuwd hoe zo’n unieke collectie tot stand komt ?

Ontdek hier het boeiende verhaal achter Astorflex:

ontdek onze selectie van Astorflex ultiem comfortabele schoenen:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>