blog: Linda, 10 jaar in de Moernaut-crew!

Op de eerste werkdag van 2021 zetten we Linda in the picture, want ze maakt exact 10 jaar deel uit van de “Moernaut-crew”.

Linda is een “bijou” zowel vóór als àchter de schermen. Ze is een dame die dag in, dag uit met passie leeft voor haar gezin, haar collega’s en de klanten.

Linda: Nice-to-meet-you-interview

We starten met een logische vraag: Linda, wie ben jij ?

Ik ben Linda, 47 jaar, happy getrouwd met Cherie en fiere mama van Nona. Ik woon “aan de andere kant van ’t water”, in Grembergen.

Mijn passie is altijd mode geweest, maar daarnaast ga ik graag samen met het gezin uit eten, pik ik een filmpje mee in de cinema mee … dat zijn nu net dingen die in tijden van corona moeilijker zijn. Gelukkig mag ik nog gaan wandelen met ons hondje, de Marcel.

Linda draagt een jas van Stand Studio, broek van Selected Femme (soon in stock)
en mocassins van Pons Quintana
Linda draagt een kleedje van Accento, hoed van Karl Lagerfeld en comfy boots van Mephisto

Je werkt al je hele leven in de modebusiness, begonnen in de kleding, nu schoenen. Wat is het grote verschil tussen beiden ?

Schoenen kunnen een outfit maken of kraken. Omgekeerd ook, kleding moet ook matchen met de schoenen. Ik bekijk steeds het volledige plaatje als ik een klant adviseer.

Voor mij was het een leuke verrassing te horen dat we vanaf het nieuwe zomerseizoen bij Moernaut ook dameskleding gaan verkopen. Mijn 2 passies bij mekaar, joepie!

Heb jij één bepaalde stijl ? of kan je meerdere “gedaanten” aannemen als het op mode aankomt ?

Ik kan elke dag een andere look hebben: gaande van rock-chick tot een wat gekledere stijl. Of een romantische look kan ik ook wel smaken, type bohemian, lange rok of kleedje. Dit combineren met stoere lederen boots en vestje, typeert mijn karakter.

Qua schoenen kan ik van hakjes, over mocassins, tot stoere boots dragen. I love it all!

Heb je zo je favoriete merken bij Moernaut ? Naar welke collectie kijk je al op voorhand uit als het seizoen start ?

Ik kan moeilijk kiezen hoor, zoveel favorietjes. Sowieso vind ik March 23, Nubikk, Copenhagen en de Belgische labels Thiron en Morobé supermooi.

een typische “Linda-boot” van March 23

een gek fotootje van het kerstfeestje met het Moernaut-team eind 2019… ongelooflijk toch, dat we toen nog niet wisten wat er in 2020 op ons af zou komen. Hoe kijk jij terug op dat vreemde jaar 2020 ?

Veel gevloekt op dat virus, maar tegelijk ook veel respect gekregen voor de mensen in de zorgsector, maar ook bv. voor de mensen die moesten blijven doorwerken in die moeilijke tijden: supermarktpersoneel, onze facteur, de huisvuilophalers enz …

Door de 2 lockdowns die we gekend hebben, apprecieerde ik des te meer het gevoel van je ’s morgens klaar te maken om naar je werk te trekken, de dag door te brengen met fijne collega’s en klanten te mogen helpen… vooral dat sociaal contact miste ik enorm.

Hopelijk brengt 2021 al het mooie terug, zoals elkaar eens vastpakken, een troostende knuffel en een terrasje na het werk met de collega’s 😉

Jij staat wel wat gekend als “het zotteke” van het Moernaut-team. Iemand die veel lacht en openstaat voor een grapje van tijd tot tijd … getuige zijn deze foto’s uit het Moernaut-archief…

door de wind, door de regen, steeds goedgezind!
gele kaart voor Linda, wegens “té grappig”
zot doen, met collega’s Annemie en Thomas
1e feestje bij Moernaut en al meteen “prijs”
verkleedfeestje met collega Chantal

Die Moernaut-feestjes, vertel eens. Wat is daar zo speciaal aan ? Heb je leuke anekdotes die je wil delen met de Moernaut-fans ?

Wat me altijd is bijgebleven is het kerstfeest in een zaaltje aan het Donkmeer. Amuzen, een prachtlocatie. De familie had een goochelaar laten optreden die collega’s hypnotiseerde, zo hilarisch. Dan lekker gegeten, veel gelachen … genoten! En dan met z’n allen op de dansvloer, met z’n allen uit de bol. Meer moet dat niet zijn.

Een laatste vraagje: als je terugkijkt op die 10 jaar Moernaut, wat denk of voel je dan ?

Ik voel me enorm opgenomen in de groep, in zo’n familiale sfeer. Ik had veel vroeger die stap naar “de schoenen” moeten zetten.

Zowel bij de collega’s als bij de familie zelf kan ik altijd terecht voor steun op moeilijke momenten. Ook de band die je na al die jaren opbouwt met klanten, is iets van groot belang voor mij.

Bedankt Linda, en doe er nog eens 10 jaar (op z’n minst) bij !

Elsie (links) en Elsy (rechts) zetten Linda in de bloemetjes voor 10 jaar @ Moernaut
Elsie draagt AGL-boots, Linda draagt Lodi-boots en Elsy draagt AGL-sneakers
No Comments Yet

Comments are closed