CLOSE, IT’S A ROEL

Mode, ontwerp, kunst …. zo nu en dan komen ze elkaar al eens tegen. En dat is zeker het geval bij deze handtas, een uniek stuk, ontworpen door multidisciplinair designer én kunstenaar Roel Vandebeek voor Kim Clijsters, als onderdeel van zijn nieuwste project ‘Objet Portrait’, waarbij hij designobjecten en kunstwerken ontwierp met bekende Vlamingen als inspiratiebron. Mogen wij u voorstellen: de CLOSE handtas, IT’S A ROEL!

Maar eerst … wie is Roel Vandebeek? Roel Vandebeek is zonder twijfel één van de meest getalenteerde vormgevers in ons land. De Maaslandse designer heeft de afgelopen 20 jaar al tal van iconische producten op zijn naam gezet, waaronder stoelen, straatmeubilair, artistieke installaties, boekenrekken, bakstenen, sokken en nog veel meer. En die verscheidenheid aan disciplines wou hij nu toepassen op personen.

Vandebeek ging uitvoerige gesprekken aan met BV’s, zoals Kim Clijsters, Stijn Meuris, Tom Vandyck, Phara de Aguirre, Lieze Spit, Guy Mortier, Wouter Torfs, Lieve Blancqauert en Tom Lenaerts. Op basis van hun verhalen ging hij aan de slag en creëerde hij objecten die de persoonlijkheid van elk van hen reflecteert. Voor Kim Clijsters ontwierp hij de CLOSEhandbag. Zoals bij vele bekende mensen moet ook Kim waken over haar privéleven. Ook al is ze zeer open en vriendelijk, een deel moet ze ook afschermen. Deze gelaagdheid heeft de ontwerper verwerkt door de hengsels van de tas te kruisen en over de hele tas te laten doorlopen. Dit roept een bescherming op, een soort ondoordringbaarheid. Het zorgt voor een mooi contrast en verhoogt de stevigheid. 

In beperkte oplage te verkrijgen@Moernaut! En ja, groot genoeg om er je tennisracket in op te bergen!

🎾 🎾 🎾

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>