Dries Van Noten

Wisten jullie dat ….. wij een fantastische collectie damesschoenen en -handtassen van Dries Van Noten in ons aanbod hebben? Een exclusieve collectie die niet via de webshop wordt aangeboden. Je kan ze komen bewonderen, voelen en uitproberen in onze winkel. Gouden schoenen, zilveren tasjes, speelse patronen, ….  simply Dries!

Maar wie is Dries?

Dries Van Noten werd geboren in 1958 in een Antwerpse kleermakersfamilie. Tussen 1977 en 1981 studeerde hij op de afdeling mode van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen (de Antwerpse Modeacademie). In 1985 lanceerde Dries Van Noten zijn herenlabel om een jaar later deel uit te maken van de Zes van Antwerpen.

Dries Van Noten maakt niet alleen deel uit van de Antwerpse Zes, maat is ook één van de meest succesvolle mode-ontwerpers van het land. Dries creëerde mee de geschiedenis van de Belgische mode én heeft een wereldwijde reputatie.

2017 was een bijzonder jaar voor Dries Van Noten. Het maken van een boek en een documentaire deden hem stilstaan bij het verleden, maar ook bij de toekomst. Hij houdt ervan om naar het verleden te kijken, maar is niet nostalgisch. Het verleden dient om naar de toekomst te kijken en dat wil hij graag delen.

De terugblik op het verleden deed Van Noten nadenken over zijn voorbije werk, gemaakte keuzes en moeilijke periodes, zoals de jaren negentig waarin designers werden opgekocht door grote groepen. Kijken naar het verleden is een manier van leren en blijven leren is heel belangrijk voor hem. Bijvoorbeeld de reacties op zijn eerste creaties van de jonge mensen waarmee hij werkt, vindt hij zeer boeiend. Verschillende standpunten zijn op een positieve manier confronterend, want je kan hieruit leren.

Buiten het systeem blijven en een rolmodel zijn voor veel jonge ontwerpers
De creaties van Dries zijn uniek op elke manier en zijn carrière inspireert jonge modestudenten. Hij blijft onafhankelijk en wat hij brengt, valt buiten de lijntjes van het systeem. Dat is wat hem drijft. Van de worsteling in de jaren tachtig om iedereen ervan te overtuigen dat ook België een modebewust land is tot op de dag van vandaag. Zijn kledij en het verhaal dat hij wil brengen zijn het resultaat van een creatief proces waarin hij constant alles in vraag stelt. “Je kunt starten met het idee om een kleurrijke collectie te ontwerpen en eindigen met een collectie in zwart en wit”, zegt Van Noten.

Werken en leven in Antwerpen en het maken van eigen keuzes zijn belangrijk voor hem en dat zie je in zijn werk. Hij zegt: “In een kleinere stad leven zorgt voor een compleet andere levensstijl omdat je veel meer keuzes voor jezelf kunt maken. In mijn werk hou ik ook liever van kleine gebaren en details. In een kleine stad kunnen mensen en verschillende disciplines elkaar veel meer beïnvloeden dan in een grote stad, waar iedereen een eigen dorp creëert en grenzen afbakent binnen die stad.”

Alle getoonde damesschoenen en handtassen in deze blog zijn van Dries Van Noten en zijn in onze winkel te verkrijgen. De Dries Van Noten collectie wordt niet aangeboden via onze webshop. Voor een overzicht van de collectie, gelieve ons te contacteren op shop@moernaut.be of tel. +32 (0)52 21 25.

* Content blog: Flanders DC Fashion Talks. 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>