New label: Flamingo’s Life

Fashionable sneakers shoppen en tegelijk het milieu helpen ? yes, you can!

De Spaanse sneakers Flamingo’s Life zijn een buitenbeentje in ons sneakerdepartment, want 100% VEGAN en uitzonderlijk milieuvriendelijk.

Dit is niet zomaar een sneakermerk. Nee, dit is een project! Een filosofie!

Wij sommen even op:

√ 100% “PETA-APPROVED”, dus geen dierlijk leder.  De oprichters hebben eerst jaren onderzocht en getest om tot een volwaardig dier- en milieuvriendelijk alternatief te komen. Met de restanten van maïsproductie heeft men een 100% vegan leder ontwikkeld. Even sterk, even onderhoudsvriendelijk.

√ 100% ORGANISCHE KATOEN wordt gebruikt voor de voering en veters.  De katoen wordt gekocht bij streng geselecteerde katoenplantages. Enkel bedrijven die katoen produceren met respect voor mens (gezonde arbeidsomstandigheden) en natuur (geen pesticiden) leveren de katoen.

√ een stukje PLASTIC SOUP in elk paar sneakers. Inderdaad, er worden tot 2 gerecycleerde plastic flessen verwerkt in oa de (uitneembare) zool.  Er is een samenwerking met (vissers-)bedrijven die plastic afval uit de oceanen halen en er wordt ook plastic restafval van andere schoenproductenten opgekocht om te herbruiken.


√ 100% gemaakt in Spanje om met een zo’n klein mogelijke ecologische voetafdruk te hebben. In deze – kleinere, familiale- schoenfabrieken in Elche werken ervaren ambachtslieden. Zij helpen Flamingo’s Life om zelfs met deze nieuwe materialen sterke en kwalitatieve sneakers te produceren.

Per verkocht paar sneakers engageert Flamingo’s Life zich om 5 bomen te planten in herbebossingsprojecten in Madagaskar en Mozambique

Flamingo’s Life doneert maandelijks een aanzienlijk deel van hun omzet aan verschillende NGO’s die zich inzetten voor de natuur en het milieu.

Geef nu toe… is dit geen fantastisch label ?

Flamingo’s life: shop of reserveer ze nu online

No Comments Yet

Comments are closed