FREEDOM MOSES-slippers by Sarah Gurt

Sarah Gurt, founder en designer van het comfortabele slippermerk Freedom Moses, heeft al heel wat grote namen op haar palmares staan. Zo ontwierp ze al schoenen voor Thierry Mugler en Calvin Klein.  Nu focust ze zich nog uitsluitend op haar eigen label.

Freedom Moses, de naam van haar slipperlabel, is een knipoog naar het populairste schoenmodel uit haar thuisstad Tel Aviv. In 2017 bracht ze de minimalistische, maar kleurrijke veganistische slippers voor vrouwen, mannen en kinderen op de markt. 

Gurt verhuisde naar Tel Aviv toen ze 13 was. Die stad heeft een blijvende indruk nagelaten, die tot uiting komt in haar ontwerpen. “Er is daar een temperament in de manier van leven dat zo uniek is. Ik raak nog steeds dagelijks geïnspireerd door de stad die constant in beweging is. Maar ook haar bezoeken aan andere wereldsteden inspireren haar om nieuwe prints of kleuren uit te proberen.

Alle Freedom Moses slippers zijn recycleerbaar en vegan. Duurzaamheid is voor de ontwerpster dan ook van persoonlijk belang. “Onze planeet is belangrijk voor mij. We zijn nu bezig onze verpakkingen te heruitvinden, door overtollig materiaal, zoals hangers en inzetstukken, weg te laten. We proberen zo min mogelijk afval te produceren. Elk klein beetje telt om onze planeet te helpen.”

 

  

De Fancy Freedom Moses slippers zien er niet allemaal mooi uit, ze zijn waterbestendig (ideaal als badslippers) en ze hebben de heerlijke geur van melk & honing.
De Freedom Moses slippers zijn gemaakt van PCU, dit is een milieuvriendelijk plastic van duurzame kwaliteit met luchtinjectie. Deze unieke combinatie zorgt ervoor dat de slippers super comfortabel zitten.

Ideaal voor op vakantie of gewoon thuis (in de winter zelfs, met sokken!) Met Freedom Moses duurt de zomer 365 dagen!

 

Ontdek de collectie van Freedom Moses hier

 

No Comments Yet

Comments are closed