Hoe kies je de juiste schoen voor je kind?

Nog 8 dagen en het is zover. Jouw lievelingen gaan weer (of de eerste keer) naar school.  Vooral bij de kleinsten is het van groot belang om met de juiste stappers die… euh… belangrijke stappen te nemen 😉

Wij geven jou enkele belangrijke tips mee van onze podo-posturaal therapeut Kamiel Rydant.  En uiteraard voegen wij onze favorietjes van de collectie toe.

Wil je trouwens zeker weten dat je de juiste schoenkeuze maakt, streep dan zeker woensdag 14 september aan in jouw agenda. Want dan is het kidsvoetdag van 13u tot 18u. De podoposturaal-therapeut controleert de stand van de voetjes en het voettype (platvoet, holvoet, knikvoet) en geeft wetenschappelijke informatie om voet- , knie, rug en nekklachten te vermijden door een juiste schoenkeuze.

Enkele tips van onze podo-posturaal therapeut:

Het geschikte model is belangrijk

Voor alles is een begin. Het eerste schoeisel beschermt de voetjes tegen wondjes en beschadigingen. Een goede raad is om naar een goede hielversterking te kijken. Hoe hoger de schoen, hoe beter de hiel wordt ondersteund. De voetjes die naar binnen of naar buiten worden gezet, staan dan buitenspel. De schoen moet voldoen aan de volgende vereisten:

  • Stevige contrefort
  • Plooibaar in de voorvoet

Leder is beter

De titel zegt het zelf. Leder omsluit de voet beter door zijn natuurlijke soepelheid. Ook transpiratie wordt door het leder weggenomen. Zo verdwijnen ook de zweetvoetjes.

Liefst veters

De kindjes van 1 tot 6 jaar hebben de gewoonte dat hun mama of de juf de veters strikken, maar er is een oplossing. Zo bestaat de velcrosluiting, wat gemakkelijker is voor de kindjes. Maar de veters zijn nog steeds de veiligste keuze!

Kies de juiste maat!

De ouders, die de beste zorgen willen voor hun kind, kunnen best naar een gespecialiseerde schoenwinkel gaan. De ervaring van de Moernaut-verkoopster zal de doorslag geven, over de juiste maat van uw kind.

Altijd schoenen passen

Kinderschoenen zijn niet goedkoop. Ouders stappen dan over naar “op de groei” methode. Dit is niet aangeraden, want de schoenen gaan stuk voor dat ze echt gepast zijn. Een te grote schoen heeft wrijving en dat levert kleine voetwondjes op. Degelijk en gepast schoeisel kopen is dus de beste raad die wij u kunnen geven. Bij Moernaut laten we de kinderen al rechtstaand passen. Dan moet er een overschot zijn van minimum 12mm

Ook je kind beslist mee

Het belangrijkste onderdeel voor de schoen is het kind zelf. Het kind moet zijn/haar voorkeur geven aan de schoen qua kleur, degelijkheid en vooral dat de schoen goed zit.

Onze suggesties voor jongens:

Onze suggesties voor meisjes:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>