Hot New Arrivals: Havaianas

Deze week gingen wij spontaan glimlachen toen wij in ons magazijn de dozen van een nieuwe levering mochten openen, want hierin zaten de new arrivals van Havaianas. Onze favoriete teenslippers doen ons dromen van een fantastische zomer, zand, zee… zalig.

Havaianas is het Braziliaans iconisch merk van de alomgekende flip-flop sandalen. Al in 1962 begonnen de oprichters rubberen sandalen te maken, gebaseerd op op Japanse Zori-sandalen. Het typsiche patroon op de zolen van de sandalen is ontworpen om op de strozolen van Zori-sandaal te lijken. 

links de Japanse Zori-sandaal, rechts Havaianas

De naam Havaianas is afgeleid van de van het Portugese woord voor “Hawaiianen” omdat de link met dit surfparadijs te leggen. Vanwege hun eenvoud en lage prijs werden de sandalen populair bij de laagste sociale klassen van Brazilië.  Pas in de jaren negentig werden Havaianas hip en trendy voor het brede publiek. En dit is nooit meer gestopt.

klik hier voor de volledige Havaianas collectie voor dames, heren en kids

Belangrijk weetje: Havaianas schenkt jaarlijks 7% van hun omzet aan projecten die zich inzetten om de fauna en flora in Brazilië te beschermen.

No Comments Yet

Comments are closed