Koop Belgisch, nu meer dan ooit!

In deze toch wel bizarre tijd van lockdown door de coronacrisis, willen wij onze Belgische merken nóg eens extra in de spotlights zetten. Dat verdienen ze.

Bovendien groeit het besef net nu bij iedereen: hou van al het mooie rond  jou, alle lokale producten, alles wat ons landje zo mooi en uniek maakt.  Het zal in het “post-corona-tijdperk” misschien wel dé levensstijl zijn die we ons gaan aanmeten. #ikkoopbelgisch, u ook ?

Een constante doorheen de lange geschiedenis van onze familiezaak: “steeds voorzien in een uitgebreid gamma aan Belgische merken”.  En zo doen wij dat nog steeds, en zelfs meer en meer.

Want de lijst met Belgische mode- en designmerken is lang en divers en dat mag geweten zijn.  Dit gaat van nationale ontwerpers, labels die 100% van Belgische makelij zijn of collecties van Belgisch design, maar geproduceerd in de beste schoenenateliers buiten België.

Wij gaan voortaan élke dag in deze blog één van onze Belgische labels/ontwerpers voorstellen…


volgende keer: Nele Content


5. VIRGINIE MOROBÉ

In 2015 richtte Virginie Morobé – na haar jarenlange ervaring bij labels als March23 en Frida – haar eigen merk op: Morobé. Ze wilde een luxe label creëren voor vrouwen die aangetrokken worden door eigentijdse elegantie en street couture.  Voor Virginie zijn haar schoenencollecties een zeer directe uitdrukking van waar ze staat in haar voortdurende persoonlijke ontwikkeling. “Tijdens mijn creatieve proces blijf ik me erg bewust van mijn innerlijke zelf en de dingen die me raken. Ik vertrouw mijn instinct. Ik veronderstel dat dit de rock and roll-kant van mij is. Voor mij gaat het erom dat je jezelf nooit stil laat staan. ”Ze vindt inspiratie in de vele reizen die ze maakt, dus in haar collecties zie je regelmatig andere materialen, kleuren en stijlen. Maar er is tóch één trademart die bij Morobé regelmatig terugkeert: de “boucle”… zowel in zomer als in winter. De “boucle” geeft de schoen veel power, maar blijft toch vrouwelijk.

Wij zijn al jaren fan van haar collecties van Virginie en houden van haar sterke persoonlijkheid en vooral van haar uitspraak: ‘Ik vind dat een outfit gebaseerd moet zijn op schoenen, en niet andersom.’ Beter kunnen wij dat niet zeggen 😉

Ontdek hier de lente/zomercollectie van Morobé

foto: art. oriane02


4. GUY THIRON

Jaren geleden kwam een sympathieke man met zijn verloofde uit het “verre Antwerpen” afgezakt naar onze winkel in Dendermonde omdat hij hoorde dat wij een apart, origineel aanbod in trouwschoenen hebben. Het werd een gezellige babbel, … waarbij meteen duidelijk was dat Guy Thiron écht gepassioneerd is door schoenen. Professioneel was hij toen nog actief in de interieursector waar hij winkelconcepten uitdacht.
De combinatie van zijn job mét zijn passie resulteerde enkele jaren later in een eigen schoenenzaak in het centrum van Antwerpen.

Maar de schoenenmicrobe had hem zo hard te pakken dat hij ook schoenenontwerp ging studeren. Guy moest en zou zijn eigen collectie op de markt willen brengen.  En kijk, in de winter van 2014 staat Thiron op de kaart van het Belgische schoenenlandschap! En wij waren er van bij het begin als de kippen bij om zijn collectie te kunnen aanbieden. Thiron staat bekend voor zijn tijdloze ontwerpen met een fashion-forward visie. Gesofisticeerde details en hoogwaardige materialen karakteriseren de collecties, die stuk voor stuk worden afgewerkt in gereputeerde ateliers.

Ontdek hier de lente/zomercollectie van Thiron

foto: art. anouk


3. DRIES VAN NOTEN

Dries Van Noten werd geboren in 1958 in een Antwerpse kleermakersfamilie. Tussen 1977 en 1981 studeerde hij op de afdeling Mode van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen (Antwerpse Modeacademie). In 1985 lanceerde Dries Van Noten zijn herenlabel om een jaar later deel uit te maken van “De Zes van Antwerpen”.  Moernaut was eigenlijk pionier in het Vlaamse modelandschap door als één van eerste schoenenzaken de collectie aan te bieden, intussen al meer dan 20 jaar geleden… en wij zijn nog steeds verliefd op zijn collecties, ieder seizoen weer.

Ontdek hier Dries…

De schoenencollectie van Dries Van Noten wordt momenteel uitzonderlijk ook aangeboden via onze webshop. Op deze manier kunnen de fans van Dries Van Noten ook tijdens onze tijdelijke sluiting van de fysieke winkel de collectie online kopen

Model wears an outfit , as part of the pret a porter 2020, fashion week, Paris, France, from the house of Dries Van Noten

foto: art. w27/206 gold


2. CHRISTIAN WIJNANTS

Christian Wijnants (1977) groeide op in Brussel en verhuisde in 1996 naar Antwerpen om modeontwerp te studeren aan de befaamde Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. Hij werkte na zijn studies bij o.a. met Dries Van Noten in Antwerpen.  In 2003 lanceerde Christian zijn gelijknamige label.  Zijn rijke, gelaagde graphics en frisse kleuren vertaald in welsprekende knitwear bieden een spel van authenticiteit en luxe. Wij volgen zijn collecties nu al 3 seizoenen op rij… en wat steeds opvalt, Christian Wijnants heeft één gouden regel, zijn ontwerpen zijn niet vastgebonden aan één seizoen, hij wil dat vrouwen zijn stukken doorheen de seizoenen kunnen combineren. Dat geldt zowel voor de kleding als voor de schoenen… letterlijk “tijdloze mode” dus. Ontdek hier Christian Wijnants S/S 2020

foto: art. ante low


1. ELLEN VERBEEK

Wij waren er “van in den beginne” bij toen Ellen Verbeek haar eerste stappen in de “ledermode” zette.  Ellen begon aanvankelijk met het ontwerp van handtassen, later legde ze haar artistieke focus meer op schoenen.  Na al die jaren mogen wij haar eigenlijk al een vriendin noemen, want Moernaut & Ellen Verbeek, dat is een match! Haar collecties hebben al hetgeen waar wij voor vallen: eenvoud, klasse, elegantie, orgineel design én kwaliteit… elk seizoen heeft Ellen Verbeek een unieke signatuur toegevoegd aan haar collectie.

foto: art. Mira

Ontdek de volledige collectie van Ellen Verbeek hier

No Comments Yet

Comments are closed