label love: Karl Lagerfeld

Modeontwerpers zijn in de regel rare vogels. Ook Lagerfeld is een buitenbeentje. Hij draagt al jaren hetzelfde opvallend witte model hemd, zwarte vingerloze handschoenen, halfdonkere zonnebril, paardenstaart, herenmaatje 42 en een hoop antieke ringen. Opvallen doe je niet zo maar! Wie is deze eigenaardige heer Lagerfeld eigenlijk? 

weekend tas Karl Lagerfeld €295

Karl Otto Lagerfeld is een van de invloedrijkste couturiers van het einde van de twintigste en het begin van de eenentwintigste eeuw, en is ook op andere creatieve terreinen actief. Geboren in Hamburg op 10 september 1935, woont en werkt hij sinds 1952 voornamelijk in Parijs.

Zijn creatieve modeparcours leidde hem langs grote namen als Pierre Balmain, Jean Patou,  Valentino, de modehuizen Fendi, Chloé en Chanel. Tussen 1984 en 1997 had hij zijn eigen modelijn Karl Lagerfeld en vanaf 1998 zijn eigen label Lagerfeld Gallery. In 2005 verkocht hij de merknaam Karl Lagerfeld en zijn twee winkels in Parijs en Monaco voor een onbekend gebleven contant bedrag aan Tommy Hilfiger.

cross-over handtas Karl Lagerfeld €295

Met op en top classy en strakke looks komt hij keer op keer met knappe collecties op de proppen. Alle kleren, schoenen en accessoires die de bekende ontwerper uit zijn mouw tovert, zijn multi-inzetbaar voor tal van gelegenheden, afhankelijk van de styling. Ontdek de classy Karl Lagerfeld handtassen in onze collectie hier!

cross-over carbon handtas Karl Lagerfeld €395  carbon handtas Karl Lagerfeld €395
handtas Karl Lagerfeld €245

Bovendien kent Karl Lagerfeld als geen ander het belang van comfort, waardoor zijn stuks niet alleen op en top fashion uitstralen, maar daarnaast ook uitpakken met een super comfy feel. We like! Maak je alvast klaar om helemaal “head over heels” te vallen voor de Karl Lagerfeld sneaker collectie in ons assortiment!

Karl Lagerfeld sneakers €199

Naast ontwerper is Karl ook fotograaf. Sinds 1987 fotografeert hij zijn eigen reclamecampagnes voor Chanel, Fendi en zijn eigen label, Karl Lagerfeld. Zijn foto’s worden gebundeld in boeken en daarnaast fotografeert hij ook vaak modereportages voor bekende tijdschriften. Zijn liefde voor boeken blijkt ook uit het feit dat Karl een eigen boekenwinkel heeft. De winkel, genaamd ‘7L’, opende haar deuren in november 1999 en werd in 2000 gevolgd door de opening van een eigen uitgeverij met de naam ‘Editions 7L’.

 

 

Ondanks zijn leeftijd is Karl nog erg bij de tijd. Hij post regelmatig mooie zinnen op zijn Twitter account en maakt actief gebruik van zijn iPods. Hij heeft er maar liefst honderd (!) en zelfs een speciale iPod-nanny in dienst genomen om ervoor te zorgen dat ze allemaal voorzien zijn van zijn favoriete muziek…

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>