Meet our staff: Nadine & Jolien

Op moederdag eren we alle moeders. Iets waarvan we weten dat we het eigenlijk elke dag moeten doen, maar wat onbewust steeds onderaan ons To Do lijstje belandt. Een dag om gewoon even dankjewel te zeggen voor alles wat onze mama voor ons gedaan heeft. En dus nodigden we onze jonge spring-in-’t veld Jolien, vaste medewerkster bij Moernaut, uit samen met haar moeder voor een gezellige babbel moeder-dochter. Want jawel, ook Jolien’s moeder werkt bij Moernaut. Zijn we een familiebedrijf of zijn we het niet!?!

 

Nadine & Jolien, moeder en dochter, én allebei werkzaam binnen hetzelfde bedrijf! Daar zit vast en zeker een verhaal achter, vertel! 

Nadine: De leuze “Ik hoor intussen bij het meubilair” past me perfect, want ik werk hier intussen 34 jaar. De zus van mijn schoonzus werkte destijds bij Moernaut en zij zorgde ervoor dat ook ik hier aan de slag kon als verkoopster. Eerst fulltime, maar toen Jolien werd geboren, besloot ik deeltijds te gaan werken. Moernaut is een warm familiebedrijf en stelt zich flexibel op naar haar werknemers toe. Privé en werk op elkaar afstemmen is hier altijd bespreekbaar. Dat is ook één van de redenen waarom veel werknemers hier zo lang blijven werken.

Jolien: Ik kwam na school regelmatig langs in de winkel, al van jongs af aan. Op mijn 15de begon ik als jobstudent bij Moernaut en na mijn studies kon ik hier meteen voltijds aan de slag als administratief bediende.

Hoe voelt het om elke dag je moeder/dochter op de werkvloer tegen te komen? 

Nadine: Eerlijk? We zien elkaar niet zoveel en we zoeken elkaar ook niet op. Nu en dan tijdens de lunchpauze, maar meer niet. Op de werkvloer zijn we gewoon collega’s en spreken we niet over persoonlijke zaken. Werk en plezier niet met elkaar vermengen, geldt ook voor moeders en dochters ;-).

Soms wordt wel eens gezegd: Zo vader, zo zoon. Geldt in jullie geval, zo moeder zo dochter?

Nadine: Jolien lijkt uiterlijk op haar vader, maar wij hebben als moeder/dochter wel een aantal karaktertrekken gemeenschappelijk.

Jolien: Klopt! Wij zijn allebei heel zorgvuldig en opmerkzaam. Verloren voorwerpen waar iedereen naar op zoek is, die vinden wij terug. Vermiste schoenen in het magazijn bijvoorbeeld ;-).

Wat  bewonderen jullie in elkaar? 

Nadine: Wat ik bewonder aan Jolien is haar doorzettingsvermogen. Haar spontaniteit ook. We lachen veel. Ik ben als moeder uiteraard heel fier op haar.

Jolien: Haar zorgzaamheid. Ze zorgt heel goed voor ons. Cadeautjes uitdelen, dat kan ze ook goed! Maar zondag is het mijn beurt om uit te delen ;-).

Jolien, stel … jij krijgt een half uurtje om met je mama te shoppen in de winkel. Je mag 5 items kiezen voor je moeder én voor jezelf …. waar ga je voor? 

Jolien: fantastisch! Daar moet ik niet lang over nadenken. Mijn moeder houdt zoals elke vrouw van een mooie handtas. Wij zijn allebei vaak in het zwart gekleed en dus kies ik voor ons allebei een felgekleurde handtas van Save My Bag. Dat contrasteert mooi met onze zwarte outfits. Voor mijn mama het felblauwe hippy Save My Bag clutch handtasje en voor mezelf de fuchsia roze Portofino.

We houden ook allebei van een comfortabele schoen, maar het moet wel modieus blijven. Voor mijn mama, die moeilijke voeten heeft, kies ik de zwarte enif instapschoen met bloem van het merk 181. Een fantastische schoen voor mijn mama. De bloem geeft letterlijk én figuurlijk een boost aan je outfit. Voor mezelf kies ik de sneaker met gekleurde motiefjes van Twin-set. Instant happiness!

Welk cadeautje heb je nog in gedachten?

Het wordt zomer en dus geef ik mijn mama een nieuwe zonnebril. Komono is nu helemaal trending. Voor mijn mama kies ik het rode Komono Milky Red model. Rood is naast zwart haar favoriete kleur. Gegarandeerd een succes. Voor mezelf ga ik voor de zwarte versie Hollis.

En tot slot?

Nadine: Wij maken elk jaar een uitstap samen. Doorgaans een weekendje shoppen in een stad die we nog niet eerder bezocht hebben. Als ik een tip mag geven, een reiskoffer zou van pas kunnen komen. Jolien: American Tourister is een tof merk. Deze twee fuchsia koffers zijn super. Voorlopig enkel te verkrijgen in de winkel zelf, dus niet online. En een bijpassende sjaal van Paul Smith om het geheel af te maken, mag hier niet ontbreken om het geheel af te maken 😉

Dank je wel & geniet van jullie dag samen zondag!

 

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>