Meet our staff: Rikkert

Je bent nog niet zo heel erg lang papa, hoe voelt het nu om je eerste vaderdag mee te maken?
FAN-TAS-TISCH! Mila is nu bijna 22 maandjes oud, dus is het mijn 2e vaderdag, maar nu beseft ze wel meer dan vorig jaar wat “papa” voor haar betekent… hoop ik toch 🙂

Het is cliché om te zeggen, maar de tijd gaat écht te snel. Soms zou ik de tijd willen stilzetten om wat meer te genieten van die leuke momentjes: de eerste keer dat ze iets kan zeggen, de eerste keer dat ze danst op muziek …

Welke cadeautjes zou je zelf graag ontvangen voor vaderdag?
Als ik uit onze shop zou kiezen … beetje raar, want ik zit “aan de bron”, maar ik ben wel toe aan een nieuwe horloge, die “all black” Komono-watch vind ik wel bij me passen. Dat mag voor mij gerust gecombineerd worden met een pakje met enkele stoere polsbandjes: zoals van Gemini of Pig & Hen 🙂 … ook die toilettas van Paul Smith met de koerspetjes op, kan ik als wielertoerist en koersliefhebber wel smaken.

cadeautips vaderdag
1. iPhone cover Bellroy (shop hier) // 2. Armband Gemini (shop hier) // 3. Kousen Paul Smith (shop hier) // 4. Horloge Komono (shop hier) // 5. Sneaker onderhoudset (22,99 € verkrijgbaar in onze winkel) // 6. Armband Pig & Hen (shop hier) // 7. Toilettas Paul Smith (shop hier)

Maar ik denk dat Mila intussen weet dat ik enorm van muziek houdt, thuis is het nooit stil. Dus ze mag nu zondag gerust met een cd of vinylplaat komen aandraven. Ik “zet” nog steeds graag een plaat of cd op, ik ben dan ook al van 1973 😉 Mijn muzieksmaak gaat heel breed, dus ze kan weinig fout doen: van Michael Jackson en Prince heb ik helaas alles al, maar een oude Jazz-plaat of de nieuwste van Goose, The XX of Massive Attack? Laat maar komen.

Rikkert

Op het eerste zicht heb je een duidelijke voorkeur voor zwart/wit, hoe zou je je eigen stijl omschrijven?
Tgoh, ik hou écht niet zo van kleur in mijn kleding.  Je zal me dus meestal zien in een outfit in  zwart, beetje grijs en soms wit, gecombineerd met jeans/blauw.

Dat zwart is wel een beetje onder invloed van mijn vriendin Elsie hoor, zij is écht (en terecht) een zwart-liefhebster. Elsie heeft de laatste jaren wat aan mijn stijl “geschaafd” 🙂

Ik ben ook wel fan van de soberheid in scandinavisch design, het “less is more”-principe is op mijn lijf geschreven.
  

Binnenkort komt de nieuwe collectie aan, naar welke merken kijk je het meeste uit?
Ik ben de laatste seizoenen steeds meer fan geworden van de sneakers van National Standard en Filling Pieces, dat ze veel zwart/wit in hun modellen hebben, heeft daar uiteraard iets mee te maken.  Die merken zijn ook enorm comfortabel om te dragen, perfect combineerbaar met een jeans of zelfs op een gekleed pak.

Ik ben ook altijd geïnteresseerd in de nieuwe collectie van de Italiaanse merken zoals Pantanetti en n.d.c. En dan, sja, Dries Van Noten.  Een geklede zwarte veterschoen zoals hij die ontwerpt, is toch nét dat tikkeltje anders.

dries van noten

Je behoort al tot de 3de generatie van de familie Moernaut! Wat is jouw functie binnen de zaak?
Na mijn studies en eerste werkervaring in de financiële wereld, ben ik wat later in de zaak gestapt dan mijn broer.  Ik wou toch eerst even de sfeer buiten de familiezaak opsnuiven.  Mijn rol is achter de schermen, mij zal je dus niet zoveel zien in de winkel. Uiteraard het financiële, administratieve luik van Moernaut.  Maar ook de marketing, publiciteit, IT, personeelszaken neem ik op mijn tengere schouders. Weliswaar goed geholpen door onze medewerkers Jolien en Natascha.  De voorbije jaren had ik mijn handen ook meer dan vol met de grote verbouwing van onze zaak en het opzetten van onze webshop. En morgen komt er wel weer een andere uitdaging zeker ? 🙂rikkert

Wat is jouw meest memorabele “Moernaut”-moment?
De kleine momentjes waar ik van geniet, zijn de complimenten die we regelmatig krijgen van klanten via e-mail of via sociale media, dat klanten de tijd nemen om een verkoopster te bedanken voor de goede service.  En dat ik die complimenten dan mag overmaken aan de verkoopster in kwestie, dat is natuurlijk ook wel leuk.  Maar je bedoelt misschien ook de “Moernaut-team” momemten ? Elk jaar houden we een personeelsfeestje, meestal rond kerst, en daar proberen we toch steeds iets origineel van te maken.  Toffe locatie, lekker eten, bubbeltje drinken, gezellige bedoening hoor zo’n Moernaut-feestjes.  Dat ik me dan op die feestjes “in ’t late” laat verleiden om enkele Michael Jackson-moves op de dansvloer te brengen, dat neem ik maar al te graag bij 😉 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>