Merk in de kijker: castañer

Wie van een zonnige, zwoele, mediterrane sfeer houdt, zit met het Spaanse schoenenmerk Castañer helemaal goed! Castañer staat voor opvallende en uiterst vrouwelijke espadrilles met Spaanse flair, hoogwaardige materialen en groot draagcomfort. Wil jij ook ervaren hoe het is om dagelijks een stukje Spaanse warmte mee te dragen ?

Het bedrijf Castaner is in 1927 opgericht door Luis Castaner en zijn neef Tomàs Serra. Zij namen een oud atelier voor espadrilles over dat stamde uit 1776. Het bedrijf maakte diverse crisisperioden mee. In 1936 werd het bedrijf tijdens de Spaanse burgeroorlog genationaliseerd. De espadrille was toen een product dat bijna uitsluitend werd gedragen door soldaten die naar het front gingen. In 1950 deden gevulkaniseerd rubber en een fabricagesysteem voor het injecteren van het rubber hun intrede, en zakte de verkoop van het bedrijf in. Het bedrijf moest wachten tot 1960, toen dankzij het beroemde Parijse salon  van Yves Saint Laurent de stijgende lijn terugkeerde.

YSL deed een verzoek dat geheel uit de toon viel: espadrilles met hakken. Dankzij deze vernieuwing verliet de espadrille eindelijk de alledaagse plattelandswereld om een opzienbarende entree te maken in de wereld van de mode en luxe schoenen. Tegenwoordig is Castañer een solide bedrijf dat alom aanwezig is op rode lopers, in de haute-couture maar ook in alle hoofdsteden van de wereld.

Ontdek onze leuke collectie Castañer espadrilles hier!

Tip! Combineer je zomerse espadrilles met een halsketting van Rindu

of met een haarband van Beck Söndergaard

Viva España! ☀

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>