Mühlbauer: De kunst van het hoedenmaken

Mühlbauer is een hoedenmerk uit Wenen dat wij sinds enige tijd in onze collectie hebben opgenomen. Wat ons betreft een echt love brand!

Als familiebedrijf voelen wij ons aangetrokken tot merken die vanuit een eenvoudig idee en één initiatiefnemer zijn uitgegroeid tot bedrijven die, door de generaties heen, zijn blijven groeien en zich zijn blijven ontwikkelen. De Weense hoedenmaker Mühlbauer is er  zo ééntje van.

In 1903 opende Julianna Mühlbauer een klein hoedenatelier in Wenen. Nu, 10 jaar later, is deze familiezaak in de handen van de vierde generatie Mühlbauers én meteen ook één van de belangrijkste spelers in de wereld van de hoedenmakerij.

De hoeden worden gemaakt volgens eeuwenoude technieken. Het zijn pure staaltjes van esthetiek, met de hand gemaakt en vervaardigd uit hoogwaardige natuurlijke materialen.

De hoeden van Mühlbauer zijn te koop in onze online shop en in onze winkel. Een heel aantal onder hen hebben een handig voordeel nu de zomervakantie er aankomt:  je kan ze platgedrukt in je valies opbergen wanneer je op zomervakantie vertrekt. Bij aankomst schud je ze even uit en ze zien er weer helemaal piccobello uit!

Leuk om weten: volgende celebrities zijn gespot met een Mühlbauer hoed: Brad Pitt, Meryl Streep, Madonna and Yoko Ono! Nu jij nog!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>