new Italian label: LEMARGO

√100% artisanaal, made in Italy

√ 4e generatie schoenmakers met zin voor innovatie

√ natuurlijk geverfd leder maakt élke schoen uniek

√ elegante dames- en herenschoenen van topkwaliteit

Lemargo is Italiaans vakmanschap van de hoogste kwaliteit.  In het hart van de Marche werd in 2011 door broer en zus Caterina en Dino Leombruni, de vierde generatie ondernemers van de schoenenfabriek Saint Ferry, een innoverende schoenenfabriek voor de productie van hun nieuw – eigen – merk Lemargo gebouwd. 

Waarom deze naam? Lemargo is de vinloze haai, een silhouet dat erg lijkt op dat van de “achterkant”, een iconisch detail van het merk. De ‘achterkant’, voor niet-ingewijden, is een ijzeren element dat zich onder de zool bevindt, meestal verborgen.  Maar broer en zus Leombruni hebben besloten dit zichtbaar te laten. Wat de collectie meteen een karakteristiek kenmerk geeft, een licht gebogen zool.

het logo van LEMARGO… de vinloze haai.

detail van de zool… wat anders niet zichbaar is, maakt LEMARGO zichtbaar: de “schienetta” zoals het in het Italiaans vakjargon noemt… de “ziel van de schoen”

Wij houden van Italiaanse schoenmode… dus ons hart bloedt nu Italië zo erg te lijden heeft onder de corona-epidemie. Daarom moeten wij Italiaanse schoenmode nóg harder steunen.

U toch ook ? Shop Lemargo in onze webshop hier

HEREN https://www.moernaut.be/nl/lemargo-veterschoenen-bruin-af14a
DAMES https://www.moernaut.be/nl/lemargo-boots-bruin-dl05a
DAMES https://www.moernaut.be/nl/lemargo-veterschoenen-roze-di02a
HEREN https://www.moernaut.be/nl/lemargo-veterschoenen-cognac-bk02b
No Comments Yet

Comments are closed