Saucony vintage sneakers

art.S70665-14 SHADOW 5000

Saucony ( sock-hu-knee) is leider op het gebied van performance hardloopschoenen, maar gaat ook helemaal mee in de trend van de ready-to-wear fashion sneaker. Met de Jazz- en de Shadow-modellen krijgen de traditionele Saucony modellen uit de beginjaren van de rijke geschiedenis van dit merk een hedendaagse update.

Elk paar van deze trotse Amerikaanse sneakers blijft trouw aan het oprichtingsprincipe van Saucony in de vroege jaren van de 20e eeuw: het leveren van schoeisel voor wedstrijdwinnaars.

Neem het kenmerkende, maar subtiele drie-stippen-logo dat op de zijkant van elke Saucony-sneaker staat. Deze stippen zijn meer dan een ontwerp. Ze verwijzen naar de eerste Saucony-sneakers, geproduceerd aan de oevers van Saucony Creek in Kutztown, Pennsylvania.De drie stippen stellen het stromende water van Saucony Creek voor, met drie keien die het oppervlak breken.

Door de jaren heen is het doel altijd geweest om hardlopers te voorzien van de fijnste en lichtste schoenen om de concurrentie op de baan te verslaan. Stijl kwam duidelijk op de tweede plaats na functie, en daarin ligt de blijvende aantrekkingskracht van Saucony.

 

In 1985 produceerde Saucony hun belangrijkste silhouet: de Shadow. Deze schoenen, die nu de Shadow Original heten, werden gepromoot onder het motto “1st is first. Tweede is nergens” slogan. Een low-key uiterlijk ontwerp verhulde hoge technologie die het bedrijf tot op de dag van vandaag blijft ontwikkelen.

In 1988 werden de Shadow 5000 en 6000 aan het assortiment toegevoegd, met extra ondersteuning in innovatieve hielcups voor extra comfort.

Saucony heeft de afgelopen jaren een welverdiende renaissance beleefd, nu sneakerfans terugkeren naar klassieke silhouetten en genieten van de eeuwenlange achtergrond die Saucony biedt.

Wij zijn grote fans van dit bewust low-key merk … loop met ons mee doorheen onze collectie SAUCONY SNEAKERS /dames/heren/unisex

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>