#sterkemoernautvrouw: Elsy

Presenting Elsy! Al van kindsaf waren schoenen en handtassen haar dada. Dus koos ze snel voor Evert 😉 Samen vormen ze intussen een team, in het leven, maar ook bij aankoop collecties. Verkopen, plannen en organiseren, alles doet ze met passie.
#sterkemoernautvrouwen

Back in time: Hoe heb je Evert, zoon van Jessie, leren kennen ?

Hij was de beste kameraad van mijn zus haar “lief”.  De vonk is wel pas overgeslagen toen ik Evert aan het schminken was voor Aalst carnaval, hihi.   Dat hij thuis in schoenen en handtassen deed, dat was een mooie bonus, dat gaf de doorslag (haha)

Je had er wel al een andere carrière opzitten vóór je “in de schoenen” terechtkwam, toch ?

Mijn eerste job was hostess op de Eurostar-treinen. Maar kort nadien maakte ik mijn droom waar en werd stewardess.  Ik heb 5 jaar voor Sabena gewerkt, eerst Europese vluchten maar nadien “de lange afstand”.  Het was een heel toffe periode,  fijne collega’s, leuke bestemmingen, een heel aparte sfeer.  Stilaan begon ik ook Evert en zijn mama te helpen in de winkel en zo ben ik overgeschakeld naar parttime vliegen om meer tijd in de winkel te kunnen doorbrengen.  Toen Sabena failliet ging, moest ik niet lang treuren en kon ik meteen fulltime aan de slag bij Moernaut.

Samen met Evert stel je al jaren de collecties samen van Moernaut. Is het een leuke wereld, die schoenenbusiness ?

Oh ja, het is een microbe die je vastneemt en niet meer loslaat.  Mijn job is heel gevarieerd. We starten het seizoen met het bezoeken van modebeurzen, zodat we met die informatie aan kleuren, stijlen en tendensen aan de slag kunnen om de juiste schoentjes uit te kiezen. We gaan sowieso elk seizoen naar Milaan, de Micam beurs is de belangrijkste.  Hier is zowat iedereen aanwezig van de shoebusiness.  Je ziet er de grote, gekende labels, maar ontdekt er ook kleinere, artisanale merkjes.  Je ontmoet er ook andere winkeliers, wisselt met hen info uit. Eigenlijk zijn we eerder conculega’s i.p.v. concurrenten hoor.   Ook met enkele Belgische ontwerpers bouwden we intussen al een echte vriendschapsband op. Het is eigenlijk maar een klein wereldje hoor. 

Maar het is ook belangrijk om in de verkoop mee te helpen.  De feedback en reacties die je krijgt van klanten en verkoopteam is van groot belang om mee te nemen bij volgende aankopen.  Plus, het is gewoon leuk om persoonlijk contact te hebben met de klant.

Ik vind het steeds een uitdaging om elk type klant aan het juiste paar te kunnen helpen: fashionista’s, mensen met problemen aan de voeten, kindjes… Of iemand adviseren die op zoek is naar een geschikt cadeautje tijdens de feestperiode, dat geeft zoveel voldoening!

Maar je mag me ook gerust wat administratief werk laten doen hoor, dat doe ik allemaal even graag (knipoog)

 

Evert en Elsy tijdens de aankoop van de Collectie van Paul Smith… en wie kwamen ze daar tegen ? Juist, Sir Paul Smith himself!

Je poseert op jouw foto met een prachtig laarsje van Dries Van Noten in je handen en Morobé aan je voeten… heb je een zwak voor Belgisch design ?

Dat kan je wel zeggen ja. Ik vind onze Belgische ontwerpers top. Een beetje chauvinisme kan sowieso nooit kwaad hé. Maar in hun stijl voel ik me gewoon het beste. Een beetje stoer, maar toch vrouwelijk. Elke designer geeft ook een stukje identiteit aan zijn creaties, dat zie je, dat voel je. Maar laat me aub niet kiezen! Dries Van Noten, A.F. Vandevorst, Ellen Verbeek, Thiron… allemaal zo mooi!

No Comments Yet

Comments are closed