tips: topterrasjes in Sint-Gillis!

Je hoeft deze zomer niet naar een grootstad om te genieten van een terrasje. Hier in Sint-Gillis hebben we enkele superleuke adresjes waar je vóór of na het Moernaut-shoppen in het zonnetje kan genieten van een natje of een droogje, a coffee in the sun of zelfs heerlijk culinaire orgasmes kan beleven 😉  … Verkén Sint-Gillis #winkelhier #enjoylocal

 

1. Bar Buur + De Sixtijn: kerkplein

Koffie, Breakfast & (healthy) Lunchbar Bar Buur presenteert voor het 2e jaar op rij hun zomerbar op het kerkplein! Kom er ontbijten, lunchen of geniet van een high tea. In de latere namiddag neemt bruine kroeg De Sixtijn het terras over zodat je de zomerse dag kan afsluiten met een frisse Mojito of trappist in de hand.

 

2. Bedouin : St-Gillislaan 147

Rechtover onze deur vind je een nieuwe aanwinst voor Sint-Gillis: Bedouin. In deze bohemian style decoshop kan je snuisteren in allerlei unieke, duurzame en heel mooie producten uit onder andere Bali, Marokko & India.

In de gezellige stadstuin trekt Anja de bohemian vibe door in het terrasmeubilair.  Je kan er genieten van een koffietje met overheerlijke “toert”, een plankje tapas met een frisse apero. Je waant je even in een zuiderse tuin… relax. enjoy!


 

 3. Gillia smiles & pasta Sint-Gillislaan 78

Dit pastahuis vind je op de hoek van het kerkplein. Geniet er op hun zonnige terras of in hun trendy interieur van hun lekkere pasta’s, apero’s of desserts.

 

4. Buen Gusto: Frans Van Schoorstraat 20

Ook aan het kerkplein, deze gerenommeerde wijnboetiek, waar je naast Spaanse topwijnen en cava’s, ook een select aanbod Spaanse delicatessen kan shoppen. En een ietwat verborgen parel is hun cosy zonneterras achteraan de zaak. Elke zaterdag kan je er niet alleen proeven van hun heerlijk aanbod in “Goddelijke druivensap” (zelfs non-alcoholic!) maar serveert Steph ook wekelijks nieuwe tapas. Een stukje Spanje onder de kerk van Sint-Gillis … Olé!


5. Het Huis Van Cleophas: Sint-Gillislaan 47

Iets verderop, aan de voet van het viaduct ontdek je brasserie-restaurant “Huis van Cleophas”.  Steven en Els jullie ontvangen jullie er in een prachtig decor, zowel binnen, als buiten. De tuin is werkelijk een groene oase in Sint-Gillis. Je kan er genieten van overheerlijke brasseriegerechten of à la carte Franse keuken.  Ook voor de kids is de tuin een paradijs, you’ll see 😉

 

6. Fritas: Sint-Gillislaan 135
Of heb je zin om een rondje schoenen shoppen te combineren met een overheerlijk pakje frietjes ? Steek dan de straat over en bij Frank en Rita kan je op hun terrasje frietjes, snacks, maar ook vers gemaakte salades bikkelen naar hartelust.

 

7. Da Vinci: Koning Alberstraat 29

In dit gastronomisch “huiskamer restaurant” verwennen Chef Jurgen en gastvrouw Miranda je een op zeldzaam culinair hoog niveau. Terecht werden ze de voorbije jaren overladen met culinaire prijzen en toprecensies. De chef gaat resoluut voor rijke smaken, met hier en daar een creatieve uitspatting. En als je van dit alles kan genieten op hun prachtige terras… dan weet je, het is nergens beter dan huis. Reserveren is een must!

#kooplokaal #genietlokaal #verkénsintgillis #ontdekdendermonde

 

No Comments Yet

Comments are closed