Tres Sis Zero, Belgisch-Spaans handtassenlabel

Duurzaam tot de laatste draad: Belgisch handtassenlabel tres sis zero werkt alleen met restmateriaal van luxemerken

↑ tas: Baguette in bordeaux lak

Ontdek vanaf dit seizoen in onze winkel het handtassenlabel TRES SIS ZERO van de Belgische ontwerpster Sybil Mortelmans. Zij verdient al meer dan twintig jaar haar sporen in de mode. Begin jaren 2000 runde Sybil haar eigen schoenenlijn Billa, nadien werkte ze als freelance schoenendesigner voor diverse kwaliteitsmerken. Nu nog steeds ontwerpt ze trouwens ook voor de schoenencollectie van Thiron.

↓ tas: Festival Blauw

↑ ontwerpster Sybil Mortelmans

In 2020 besloot Sybil zelf een handtassenlabel op te richten. En daar zat een duidelijk idee achter.  Ze merkte tijdens haar haren als schoenenontwerpster de problemen van overproductie en sluimerende voorraden. Ze besloot actie te ondernemen en overschotten van eersteklas leer, voeringen en ritsen van luxemerken opnieuw te gebruiken. Dit gaf haar de kans om iets nieuws en spannends te creëren en tegelijkertijd afval te minimaliseren.

↓ tas: Festival Bordeaux lak

↑ tas: Baguette groen lak

De collecties bedenkt ze in haar thuisbasis in Rome.  Het creatieproces gebeurt in Spanje. Sybil gebruikt hiervoor liever de term “geperfectioneerd in Spanje” ipv gewoon “made in Spain”. Het geeft een diepere waardering voor het vakmanschap en de kunstzinnigheid waarmee de producten worden gemaakt. Het erkent dat het proces om iets in Spanje te maken meer inhoudt dan alleen productie; het omvat een toewijding om het hoogste niveau van kwaliteit en uitmuntendheid te bereiken.

↓ tas: Festival groen lak

ONTDEK DE COLLECTIE TASSEN VAN TRES SIS ZERO

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>