The story of VEJA

VEJA is al enkele jaren een vaste waarde in ons sneakeraanbod. Moernaut is één van die weinige adresjes waar je zo’n ruim aanbod van deze hippe, ecovriendelijke sneakers vindt 😉

VEJA = fair trade:

Veja streeft ernaar om het hele productieproces zo fair trade mogelijk te houden. Hiervoor werken ze samen met verschillende ecologische en sociale (integratie-) organisaties. Ze staan erop dat alle werknemers een correct loon krijgen en dat iedereen onder goede omstandigheden kan werken. Door de marketingkosten zo laag mogelijk te houden zorgen ze ervoor dat de schoenen ook nog eens betaalbaar blijven.

biologisch katoen uit Brazilië

VEJA = ECO

Veja is gemaakt van biologisch katoen en/of natuurlijk gelooid leer. Het biologisch katoen halen ze bij kleine Braziliaanse producenten en het rubber van de zolen is natuurlijk en komt uit het Amazonewoud.

liquid rubber technology, met wild rubber uit het Amazonewoud

HET VERHAAL VAN VEJA…

de oprichters van VEJA op een zeldzame foto: S. Kopp & G. Morillion

VEJA maakt niet veel video’s of geeft niet veel TV-interviews. De makers van VEJA vinden dat daden luider spreken dan woorden. Dus zijn we blij dat VEJA tóch een filmpje maakte met het hun verhaal, hun reis… sinds 2003 maakte het team avonturen, mislukkingen en successen mee. 17 jaar werken met ongelooflijke mensen, reizen op gekke plekken, gekke projecten creëren.

Aangezien het filmpje dateert van 2017 is het niet helemaal up-to-date. Hier zijn enkele bijgewerkte feiten:

  • LEDER: Van 2008 tot 2015 gebruikte VEJA alleen plantaardig gelooid leer. In 2015 zijn ze veranderd vanwege kostenverhogingen, omdat VEJA de enige was die dit soort leder in Brazilië gebruikte. Tegenwoordig is 40% van onze collectie veganistisch, VEJA gebruikt goed geproduceerd leder of chroomvrij leer
  • TEAM: vanaf 60 personen in 2017 telt het team in 2020 meer dan 150 mensen.

now, sit down & enjoy the story of VEJA… (credits: VEJA & Xavier Faltot)

shop hier de collectie VEJA voor dames, heren en kids

No Comments Yet

Comments are closed