ecofriendly sneakers: VEJA!

VEJA is al enkele jaren een vaste waarde in ons sneakeraanbod. Omdat wij meer dan ooit geloven in dit ecovriendelijke, duurzame label.

VEJA-fan ?  Kom dan snel onze selectie “classics” en nieuwe S/S 2022 modellen ontdekken! Met frisse, zomerse kleuraccenten.  Zowel voor dames, heren & kids!   

nieuw! het Nova-model in canvasstof, verkrijgbaar in verschillende kleurtjes!

shop the look van Emma: ze draagt het VEJA V-10 model, de blouse is van Samsøe Samsøe met een wijde jeans van Closed en zonnebril van het Belgische Komono

shop hier de collectie VEJA voor dames, heren en kids

VEJA = fair trade

Veja streeft ernaar om het hele productieproces zo fair trade mogelijk te houden. Hiervoor werken ze samen met verschillende ecologische en sociale (integratie-) organisaties. Ze staan erop dat alle werknemers een correct loon krijgen en dat iedereen onder goede omstandigheden kan werken. Door de marketingkosten zo laag mogelijk te houden zorgen ze ervoor dat de schoenen ook nog eens betaalbaar blijven.

VEJA = ECO

Veja is gemaakt van biologisch katoen en/of natuurlijk gelooid leer. Het biologisch katoen halen ze bij kleine Braziliaanse producenten en het rubber van de zolen is natuurlijk en komt uit het Amazonewoud.

Veja gebruikt 100% biologisch katoen uit Brazilië en liquid rubber technology, met wild rubber uit het Amazonewoud

links: Venturi-model / rechts: V-10 model

shop Veja-dames

 

links: Rio Branco-model / rechts: V-10 model

shop Veja-heren

links: V-10 mid model / rechts: V-10 model

shop Veja-kids

 

wie zit er achter het VEJA-verhaal ?

de oprichters van VEJA op een zeldzame foto: S. Kopp & G. Morillion

Waarom ze een ecologisch, duurzaam, ethische sneakerlabel gestart zijn ? “Het debat beïnvloeden is niet ons hoofddoel. We willen gewoon een voorbeeld stellen,” zeggen Sébastien Kopp en François Morillion, de twee Franse oprichters en jeugdvrienden die Veja in 2005 begonnen. “We ontmoetten elkaar op school toen we 14 jaar oud waren, en werden beste vrienden tijdens de middelbare school en universiteit,” legt Kopp uit. “Vandaag de dag zijn we als broers.”

Het woord ‘veja’ is een letterlijke vertaling van het Portugees-Braziliaanse voor ‘kijk’ – “Het betekent: ‘kijk verder dan de sneakers, kijk hoe ze gemaakt zijn'”, legt Morillion uit. “Het betekent dat het mogelijk is om de wereld binnenstebuiten te keren, om iets te beginnen waar iedereen een fatsoenlijk inkomen verdient, van de producenten van biologisch katoen tot de winkels die de schoenen distribueren.”

(h)eerlijk merk toch, Veja!

shop hier de collectie VEJA voor dames, heren en kids

No Comments Yet

Comments are closed