blog: Goed nieuws voor Dries Van Noten fans!

Dries Van Noten nu ook uitzonderlijk online te koop!

Een constante doorheen de lange geschiedenis van onze familiezaak: “steeds voorzien in een uitgebreid gamma aan Belgische merken”. Want in deze turbulente “corona”tijden willen wij onze Belgische merken extra in de kijker zetten. Dat verdienen ze. Bovendien groeit het besef meer bij iedereen: hou van al het mooie rond  jou, alle lokale producten, alles wat ons landje zo mooi en uniek maakt.  

Wij stellen regelmatig één van onze Belgische labels/ontwerpers voor… #wijkopenbelgisch, u ook ?

DRIES VAN NOTEN

Tijdens onze “corona-lockdowns” laten wij Dries Van Noten-fans niet in de steek. Uitzonderlijk wordt zijn prachtige collectie dan ook online aangeboden.

Moernaut was eigenlijk pionier in het Vlaamse modelandschap door als één van eerste schoenenzaken de collectie aan te bieden, intussen al meer dan 20 jaar geleden… en wij zijn nog steeds verliefd op zijn collecties, ieder seizoen weer.

Dries Van Noten werd geboren in 1958 in een Antwerpse kleermakersfamilie. Tussen 1977 en 1981 studeerde hij op de afdeling Mode van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen (Antwerpse Modeacademie). In 1985 lanceerde Dries Van Noten zijn herenlabel om een jaar later deel uit te maken van “De Zes van Antwerpen”. 

ontdek hier onze selectie Dries Van Noten

Maar onze liefde voor Belgische merken gaat veel verder dan designschoenen. In onse gamma Belgische merken vindt je ook casual footwear, ook handtassen en andere mode-accessoires.

Onze lijst met Belgische mode- en designmerken is lang en divers en dat mag geweten zijn. 


LESELLES

Liesbet is de de vrouw achter dit bijzondere Belgische label van sjaals: Leselles. Ze houdt van mooie dingen die toch duurzaam zijn. Klassevolle, tijdloze mode, waar je járen van kan genieten. Toen ze tijdens een fabrieksbezoek dozen vol woloverschotten ontdekte, die zomaar weggegooid zouden worden, wist ze dat ze nog een stapje verder wilde gaan. Zélf mooie dingen creëren voor andere vrouwen, en er tegelijk voor zorgen dat er minder wordt verspild en vervuild.

foto: art. Jille, deze sjaal is verkrijgbaar in tal van kleuren

Bij Leselles knitwear gebruiken ze dan ook enkel de beste, hoogwaardige mohair overschotten en ze kiezen er ook bewust voor om geen plastic te gebruiken bij het verpakken of tijdens het transport. De missie van Leselles is puur en eenvoudig: “de wereld – of toch tenminste de jouwe – een beetje mooier maken. Warmer, aangenamer, zachter, persoonlijker, vrouwelijker, … kortom ‘more you’!”


LIES MERTENS

Het verhaal van Lies Mertens begon enkele jaren geleden, toen ze deel nam aan het TV-programma Leeuwenkuil waarbij ze de jury (en dus investeerders) wist te overtuigen van haar idee en merk.

Intussen maakt ze met een klein, hecht team in haar studio in Antwerpen handtassen met functionele en eenvoudige ontwerpen, altijd rekening houdend met duurzaamheid. Lies Mertens richt zich op hoogwaardige materialen, details en functionaliteit.  De collectie oogt tijdloos, net door haar eenvoud.

Bovendien hecht Lies Mertens veel belang aan duurzaamheid. Zowel naar materialen (zoals bio, chroomvrij gelooid leder) als naar het productieproces.  De handtassen worden gemaakt in een klein familiebedrijf, gevestigd in de buurt van Porto, Portugal. Alle werknemers zijn inwoners die in de kleine stad wonen.

Samengevat: een Lies Mertens handtas is uniek, met passie ontworpen en gemaakt, met respect voor mens en natuur.

foto: art. Lien

Ontdek hier de collectie handtassen van Lies Mertens


CLIO GOLDBRENNER

Clio Goldbrenner is een Belgische ontwerpster van tassen en lederwaren. Haar collecties worden in haar Brusselse atelier gemaakt door vaklui die gekozen worden voor hun vakkennis en aandacht voor details. Al sinds 2011 is elke nieuwe collectie van Clio Goldbrenner het resultaat van een grondige reflectie en continu onderzoek naar materie en vorm.  De keuze en samenstelling van het materiaal (topkwaliteit leder) geeft de collectie tegelijk een vintage – zeg maar, tijdloze – stijl.  Ons aankoopteam – Evert en Elsy – waren al van bij de start gecharmeerd door Clio’s creaties.

Let ook op de “chainmail” op elke handtas.  Dit is intussen de “signature” van het merk geworden. Het oogt jong, puur en grafisch.

Dat Clio van Griekse komaf is, zie je in de namen die ze geeft aan haar creaties: Iphis, Mylas, Hippolyte, …

foto: art. Clio Girly

Ontdek hier de collectie van Clio Goldbrenner


A.F. VANDEVORST

Dit duo behoeft eigenlijk geen introductie…

Designers An Vandevorst and Filip Arickx zijn zowel voor als achter de schermen een koppel. Ze richtten hun modelabel op in 1997, tien jaar nadat ze elkaar hadden leren kennen aan de Antwerpse Modeacademie. De schoenenlijn volgde in 2003.

Het designer duo is alomgekend voor hun vele samenwerkingen en hun unieke en artistieke realisaties. Van Biennale-installaties tot guerrilla pop-up stores. Maar vooral op Haute Couture modeshows in Parijs gooiden ze – tot ze in 2018 stopten met prêt-à-porter collecties – ieder seizoen hoge ogen met hun nieuwe collecties.

Begin 2020, kwam het droevige nieuws dat het koppel na 22 jaar topmode er finaal mee ophoudt.  Moernaut volgde de schoenen- en tassenlijn van A.F. Vandevorst bijna vanaf de start. Wij zijn dus steeds topfan geweest van de sobere, donkere, maar vooral tijdloze stijl van dit merk.  We mogen zelfs zeggen dat we na al die jaren een vriendschapsband hebben opgebouwd met de medewerkers van het door An en Filip opgerichte modebedrijf Blixa… Dus, ja, we laten een traantje. Maar toch zijn we blij, zelfs vereerd,  dat we hun allerlaatste collectie mogen aanbieden in de winkel, samen met hun iconische, tijdloze schoenmodellen, de boots 191×282

en de hoge rijlaars 191×010

Vanaf nu worden deze schoenen dus ware collector’s items… shop them now, or regret later…

Ontdek hier de ALLERLAATSTE schoenencollectie van A.F. Vandevorst


NELE CONTENT

Nele Content bij de presentatie van haar collectie ten huize Moernaut

Nele Content volgde haar opleiding aan de modeacademie in Gent en ging daarna als designer aan de slag bij diverse schoenenbedrijven.

“Atelier Content weerspiegelt mijn eigen smaak en wat ik wil dragen. Ik laat me inspireren door alles wat er rondom mij gebeurt. Daarbij sluit ik geen compromissen; ik ontwerp alleen schoenen die voor mezelf goed aanvoelen.”

Het resultaat is een pittige collectie moderne vrouwenschoenen voor elke gelegenheid. Stuk voor stuk modellen die een krachtig accent aan de outfit toevoegen.

Atelier Content staat daarenboven voor topkwaliteit met een doordacht Belgisch design! De ontwerpster selecteert persoonlijk haar materialen. De schoenen worden ambachtelijk vervaardigd in de Le Marche, Italië, de bakermat van de kwaliteitsschoen. In deze familieateliers wordt de kunst van het schoenen maken al generaties lang doorgegeven.

”Mijn collectie is met liefde gemaakt en is tijdloos zodat je er lang kan van genieten. Design, kwaliteit en draagcomfort moeten ervoor zorgen dat ze jaren mee-gaan.”

Ontdek hier de herfst/wintercollectie 2020-2021 van Atelier Content

foto: art. Odessa


VIRGINIE MOROBÉ

In 2015 richtte Virginie Morobé – na haar jarenlange ervaring bij labels als March23 en Frida – haar eigen merk op: Morobé. Ze wilde een luxe label creëren voor vrouwen die aangetrokken worden door eigentijdse elegantie en street couture.  Voor Virginie zijn haar schoenencollecties een zeer directe uitdrukking van waar ze staat in haar voortdurende persoonlijke ontwikkeling. “Tijdens mijn creatieve proces blijf ik me erg bewust van mijn innerlijke zelf en de dingen die me raken. Ik vertrouw mijn instinct. Ik veronderstel dat dit de rock and roll-kant van mij is. Voor mij gaat het erom dat je jezelf nooit stil laat staan. ”Ze vindt inspiratie in de vele reizen die ze maakt, dus in haar collecties zie je regelmatig andere materialen, kleuren en stijlen. Maar er is tóch één trademart die bij Morobé regelmatig terugkeert: de “boucle”… zowel in zomer als in winter. De “boucle” geeft de schoen veel power, maar blijft toch vrouwelijk.

Wij zijn al jaren fan van haar collecties van Virginie en houden van haar sterke persoonlijkheid en vooral van haar uitspraak: ‘Ik vind dat een outfit gebaseerd moet zijn op schoenen, en niet andersom.’ Beter kunnen wij dat niet zeggen 😉

Ontdek hier de herfst/wintercollectie 2020-2021 van Morobé

foto: art. Rosie04


GUY THIRON

Jaren geleden kwam een sympathieke man met zijn verloofde uit het “verre Antwerpen” afgezakt naar onze winkel in Dendermonde omdat hij hoorde dat wij een apart, origineel aanbod in trouwschoenen hebben. Het werd een gezellige babbel, … waarbij meteen duidelijk was dat Guy Thiron écht gepassioneerd is door schoenen. Professioneel was hij toen nog actief in de interieursector waar hij winkelconcepten uitdacht.
De combinatie van zijn job mét zijn passie resulteerde enkele jaren later in een eigen schoenenzaak in het centrum van Antwerpen.

Maar de schoenenmicrobe had hem zo hard te pakken dat hij ook schoenenontwerp ging studeren. Guy moest en zou zijn eigen collectie op de markt willen brengen.  En kijk, in de winter van 2014 staat Thiron op de kaart van het Belgische schoenenlandschap! En wij waren er van bij het begin als de kippen bij om zijn collectie te kunnen aanbieden. Thiron staat bekend voor zijn tijdloze ontwerpen met een fashion-forward visie. Gesofisticeerde details en hoogwaardige materialen karakteriseren de collecties, die stuk voor stuk worden afgewerkt in gereputeerde ateliers.

Ontdek hier de herfst/wintercollectie 2020-2021 van Thiron

foto: art. RITA


CHRISTIAN WIJNANTS

Christian Wijnants (1977) groeide op in Brussel en verhuisde in 1996 naar Antwerpen om modeontwerp te studeren aan de befaamde Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. Hij werkte na zijn studies bij o.a. met Dries Van Noten in Antwerpen.  In 2003 lanceerde Christian zijn gelijknamige label.  Zijn rijke, gelaagde graphics en frisse kleuren vertaald in welsprekende knitwear bieden een spel van authenticiteit en luxe. Wij volgen zijn collecties nu al 3 seizoenen op rij… en wat steeds opvalt, Christian Wijnants heeft één gouden regel, zijn ontwerpen zijn niet vastgebonden aan één seizoen, hij wil dat vrouwen zijn stukken doorheen de seizoenen kunnen combineren. Dat geldt zowel voor de kleding als voor de schoenen… letterlijk “tijdloze mode” dus. Ontdek hier Christian Wijnants herfst/winter 2020-2021

foto: art. abbas


ELLEN VERBEEK

Wij waren er “van in den beginne” bij toen Ellen Verbeek haar eerste stappen in de “ledermode” zette.  Ellen begon aanvankelijk met het ontwerp van handtassen, later legde ze haar artistieke focus meer op schoenen.  Na al die jaren mogen wij haar eigenlijk al een vriendin noemen, want Moernaut & Ellen Verbeek, dat is een match! Haar collecties hebben al hetgeen waar wij voor vallen: eenvoud, klasse, elegantie, orgineel design én kwaliteit… elk seizoen heeft Ellen Verbeek een unieke signatuur toegevoegd aan haar collectie.

Ontdek de volledige herfst/wintercollectie van Ellen Verbeek hier

foto: artikel Sungai

#wijkopenbelgisch! U ook ?

No Comments Yet

Comments are closed