Moernaut

Mercer Amsterdam

~~Mercer Amsterdam werd in 2013 opgericht door Pim Dresen, die 10 jaar oud was toen hij zijn eerste paar sneakers kocht in Mercer Street, New York. Hij kocht ook veel opvallende sneakers in Amsterdam en het duurde niet lang voordat Pim zijn eigen ideeën kreeg over hoe de perfecte sneaker eruit moest zien. Het achterliggende idee was originaliteit: hij wilde niet de sneakers die iedereen droeg en daarnaast vond hij het model van veel schoenen niet mooi. Dus begon hij met het schetsen van zijn ideale sneaker. Hij liet deze in Portugal produceren en al snel was zijn “business” vertrokken! Mercer Amsterdam was geboren!
De collecties zijn geïnspireerd door 2 wereldsteden: Amsterdam en New York. De modellen zijn hierdoor een combinatie van streetwear en luxe.  Je kan de Mercer-sneakers herleiden tot 3 kenmerken: internationaliteit, high-end luxury en onafhankelijkheid. En dat laatste mag je letterlijk nemen, want de collecties worden nog steeds handgemaakt door kleine, onafhankelijke  familiebedrijven in Portugal.

Mercer Amsterdam zweert bij luxueuze materialen en moderne silhouetten: een statement schoen die elke streetwear fan aan zijn of haar garderobe wil toevoegen.

Alle Mercer Amsterdam producten in onze winkel

Mercer Amsterdam
-50%
€199,00
€99,50
Mercer Amsterdam ME0444193
Mercer Amsterdam
-70%
€280,00
€84,00
Mercer Amsterdam ME0414193.114