Moernaut

Xx

De Belgische ontwerpster Nathalie Verlinden tekende haar eerste paar schoenen in1994. Ze studeerde beeldhouwkunst en werkte in de Antwerpse boetiek van Dries Van Noten. Haar passie voor schoenen bracht haar naar de opleiding 'artisanaal schoenen maken'. Na haar scholing vertrok ze naar Indonesië om daar in een klein atelier schoenen te maken voor haar familieleden en vrienden. De modellen die ze er maakte werden opgemerkt door het Belgische atelier Prabel.
Nathalie slaagt in 2001 om als jonge ontwerpster een plaats te verkrijgen in de Italiaanse modewereld. Ze brengt er haar eerste collectie schoenen uit. In 2004 tekent ze een schoenenlijn voor Raf Simons. Sinds 2006 ontwerpt ze ook de schoenen voor de collecties van Bruno Pieters.
Vandaag werkt ze samen met vier verschillende ateliers uit de Marche regio in Italië. De schoenen van Nathalie Verlinden zijn voor 85% met de hand vervaardigd in kleine familiebedrijfjes in Italië. Ze worden uitsluitend uit ecologisch leder gemaakt.
Nathalie verkiest dierlijke vetten, boomschors en extracten van kastanje en mimosa. Deze brengen naast het ecologische aspect ook een poëtische toets in de ontwerpen.

Ter gelegenheid van haar "20 jaar in de schoenenmode" creëerde Nathlaie voor het seizoen lente/zomer 2019 een nieuw merk met mysterieuze naam: XX.