Kirruna: nieuw Belgisch label!

We verwelkomen een nieuw Belgisch schoenlabel in de Moernaut-collectie: Kirruna.

designed in Belgium, Made in Portugal

Leuk weetje: de naam komt van het Zweeds stadje Kiruna, in het noorden van Lapland. Hier zag de bezieler van het merk, Tom Verbeke, voor het eerst het noorderlicht zag.

 

Tom startte in eerste instantie een eigen merk uit een bepaalde frustratie. Vanuit zijn ervaring als modeagent vond hij namelijk dat modemerken weinig doen met de input van de modeagenten en winkeliers.  Met een eigen merk wil Kirruna met eigen designs zélf beslissingen nemen.

 

 

 

Kirruna’s collectie bestaat uit high-end sneakers en muiltjes in topkwaliteit leder.  De combi van materialen als metalisé en croco geven de modellen een sporty-chique uitstraling.

↑ sneaker FIRE

↓ muiltjes CORDOBA

↓ sneaker FIRE BLUE

Kirruna wil bovendien de wereld mee helpen mooier en schoner maken: enerzijds door het gebruik van duurzame, natuurlijke en chroomvrije materialen.

Anderzijds willen ze hun filosofie ook in de praktijk brengen door bij elke verkocht paar 1 euro te storten aan het goede doel. Het Belgische project dat ze steunen, Pelicano, zet zich in tegen armoede bij kinderen in eigen land. Ze ondersteunen en begeleiden kwetsbare jongeren totdat ze actief zijn op de arbeidsmarkt.

Een mooi merk, in alle betekenissen van het woord.

ontdek hier KIRRUNA

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>