Ontdek de (her)nieuw(d)e VOLLEY’s van VEJA

Sinds 2005 maakt VEJA sneakers op een andere manier.  Veja streeft ernaar om het hele productieproces zo fair trade mogelijk te houden. Hiervoor werken ze samen met verschillende ecologische en sociale organisaties.

BIOLOGISCH KATOEN

VEJA gebruikt Braziliaans en Peruviaans biologisch katoen voor het canvas en de veters, rubber uit het Amazonegebied voor de zolen, en verschillende innovatieve materialen ontstaan uit gerecycleerde plastic flessen of gerecycleerd polyester.  De VEJA-sneakers worden geproduceerd in hoogwaardige “Fair Trade USA-certificated” fabrieken in Brazilië.

CHROOMVRIJ LEDER

Het chroomvrije rundleer is soepel en licht. Het is afkomstig van boerderijen in het zuiden van Brazilië (Rio Grande do Sul) en Uruguay, een land dat bekend staat om zijn cultuur van veeteelt en de kwaliteit van zijn leer.

Het leer ondergaat vervolgens een innovatief looiproces zonder chroom, zware metalen of gevaarlijke zuren.  Door het looiproces te vereenvoudigen wordt het gebruik van chemicaliën en energie beperkt. Het waterverbruik wordt met ongeveer 40% verminderd en het zout met 80%. Na het looien is het water recycleerbaar.

 

REVIVAL VAN DE LEGENDARISCHE VOLLEY-MODELLEN

Dit zomerseizoen zien we de comeback van de “Volley modellen”.  Geïnspireerd door de Braziliaanse volleybalschoenen uit de jaren 70 brengt VEJA de Volley opnieuw uit – het allereerste model dat in 2005 werd gelanceerd.

shop de Volley-modellen hier

Ben je op zoek naar ecologische, hippe sneakers? Dan is een paar van Veja perfect voor jou!

shop dit VC0303213A model hier

Shop onze volledige Veja-collectie … voor dames, heren & kids: hier.

 

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>