10 jaar Atelier Content

Liefde op het eerste schoenenzicht…

ATELIER CONTENT bestaat 10 jaar. Moernaut was van bij het begin “op slag verliefd” op de tijdloze, uitgepuurde stijl van de schoenenontwerpen van Nele Content. Na al die jaren kan Nele ons nog steeds verrassen met haar typisch eenvoudige, maar o zo vrouwelijke, schoenen- en intussen ook tassencollectie.

HET VERHAAL

Nele Content volgde haar opleiding aan de modeacademie in Gent en ging daarna als designer aan de slag bij diverse schoenenbedrijven. Daarna besloot ze dat het tijd werd om haar eigen label op te richten om zo nog meer inspraak in de ontwerpen te krijgen.De bestemming werd… hét schoenewalhalla: Italië!

“De gps werkt daar niet.”, zeiden ervaren schoenboeren haar. “En je spreekt geen Italiaans.” Nele Content vertrok toch. Vandaag, zoveel jaar later, werkt ze nog steeds met de familieateliers in Italië die ze indertijd vond. En spreekt ze nog altijd geen Italiaans.

Vrijuit haar eigen ding kunnen doen. Dat drijft Nele Content. Iedereen die haar schoenen draagt gunt ze hetzelfde. Het is niet zozeer een kledings- of levensstijl maar een hang naar vrijheid die hen bindt. Nele ontwerpt dan ook schoenen die passen bij het leven. Schoenen om te marcheren, te schrijden, te ontdekken en te dansen. Schoenen die er steevast elegant staan en opvallen door hun ingetogen kracht.

 

Nele Content kwam langs in onze winkel om ons team de troeven van haar collectie te leren kennen. Zo kunnen wij ook ú overtuigen van de kwaliteit en prachtig design van Atelier Content!

art. Alana – ook verkrijgbaar in zwart

Atelier Content weerspiegelt Nele’s eigen smaak en wat ze wil dragen. Ze ontwerpt alleen schoenen die voor haarzelf goed aanvoelen.

art. Winoes – ook verkrijgbaar in beige

KWALITEIT

Atelier Content staat daarenboven voor topkwaliteit met een doordacht Belgisch design! Nele selecteert persoonlijk haar materialen. De schoenen worden met de hand vervaardigd in Le Marche, Italië, de bakermat van de schoenenambacht en de kwaliteitsschoenen.

art. Alison – ook verkrijgbaar in cognac

COMFORT

Nele Content doet geen toegeving op comfort. “Eens je éénmaal op Atelier Content gelopen hebt, wil je niets anders meer.” Alle modellen hebben een uitstekende pasvorm. De hakken zijn stevig. Atelier Content, dat gaat een leven lang mee!

 

< links: de Twiggy Boot met prachtige hak: bekleed met fineer iepenhout
binnen en buitenzijde in 100% natuurlijk geitenleer

rechts: Tammy Decolté schoen

HANDTASSEN

Ook de handtassen van Atelier Content worden ontworpen in België en met passie gemaakt in Italië. Zoals deze Enza-tassen, waarbij de sluiting is afgewerkt met een stijlvol houten element in iepenhoutfineer. Met de bijgeleverde leren schourderband, kan je ze zowel als schouder- als crossbodytas dragen. Beschikbaar in 3 kleuren: zwart, wit en taupe.

Ontdek hier alle schoenen en tassen van de lente/zomercollectie ’24 van Atelier Content


SCHOENEN VOOR DAT ENE MOMENT… MOMENTS BY CONTENT

Ook al zijn alle Atelier Content modellen multi-inzetbaar in stijl en gelegenheid, Nele Content heeft tóch een collectie meer specifiek op “jouw moment” gemaakt. Schoenen die zoete herinneringen zullen opleveren. Schoenen voor die ene dag.  Ontdek hier de collectie van Moments by Content.

 

SHOP ATELIER CONTENT

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>