Wolvis sjaals

Ken je de zalige sjaals van het Gentse breigoedlabel WOLVIS ?

Het Belgische label Wolvis is vooral bekend om zijn “limited edition” sjaals, gekenmerkt door onconventionele kleurencombinaties en luxueuze texturen. Dat maakt van elke sjaal haast een pièce unique!

De unisex sjaals zijn niet gelinkt aan een seizoen, ze kunnen winter en zomer, maar ook in het  tussenseizoen de gezellige compagnon van je outfit zijn!

Griet Depoorter, ontwerpster van Wolvis

 

 

Wolvis werd in 2013 opgericht door de Gentse architecte Griet Depoorter. Na enkele jaren in architectuurstudio’s te hebben gewerkt, besloot ze haar passie voor breiwerk te volgen. Ze verkende nieuwe horizonten en begon te spelen en te experimenteren met zowel klassieke als innovatieve materialen en technieken.

Tijdens haar studies Mode aan de SASK Academie van Sint-Niklaas raakte ze nog meer geïnspireerd en gepassioneerd door breien. Door ’s nachts in haar slaapkamer te experimenteren en te creëren op haar breimachine en overdag te werken in een architectenbureau, besloot ze in 2016 om zich volledig te richten op haar merk, hoewel architectuur nooit ver weg is in de ontwerpen.

Griet ontwerpt unisex sjaals en breigoed, zoals vesten en wanten, in merinowol in gelimiteerde edities.  Ze voert wol uit landen als Zuid-Afrika of Australië in via Italiaanse spinnerijen. De productie gebeurt 100% in België, in een textielfabriek in Waregem.

 

Als een ‘poëtisch’ merk, zo zet Griet Wolvis in de markt. ‘Omdat er altijd een verhaal achter zit. Wie een Wolvis-sjaal koopt, kan die binnenbrengen voor een herstelling. Dat gebeurt altijd op een zichtbare manier. En met de hand. Zo wordt het een nieuw stuk, een kunstwerkje.’

>> ontdek hier de volledige collectie van Wolvis

No Comments Yet

Comments are closed