Wushu-sneakers. Boordevol mysterie en historie…

centraal op de foto: het Master M315 – model in suède en mesh.

Het is 1968: de broers Lorini zijn nog heel jong en worden door hun vader ingeschreven als lid van een van de eerste vechtsportscholen in Milaan. Ze beginnen met karate en worden er al snel hoofdrolspelers in: Paolo boekte vijf overwinningen in het Italiaanse kampioenschap. Deze overwinningen waren de voorbode van een fundamentele ontdekking: zij zetten hun volgende stap op het pad van een duizenden jaren oude kunst die in Italië nog onbekend was: Wushu.

Wushu is een samenstelling van twee karakters: 武 (wǔ) dat oorlog, krijger, gevecht of vechter betekent en 術 (shù) dat kunst betekent. Letterlijk staat Wushu dus voor krijgskunst.  Vaak wordt Kungfu als synoniem gezien voor Wushu, maar dit betekent “vaardigheid”.

De kern van de Chinese krijgskunst is meer dan alleen zelfverdediging.


In 1985 creëerden Walter en Paolo de eerste schoenen specifiek voor deze sport: zo werden de “Wushu” geboren.

De gebroeder Lorini in actie…

model boven: de Master Sport MS168

model onder: de Master M320

 

RU-YI…


Authentiek en onmiskenbaar, alleen de “Wushu” sneakers worden gekenmerkt door de RU YI: een zeer oud Oosters symbool dat volgens de historische kennis het amulet is dat toebehoorde aan de keizers van de Qing dynastie (1644 – 1911), terwijl de spirituele wijsheid zegt dat het een zeer rijke betekenis had. De RU YI is in feite het instrument dat wordt gebruikt om de verlangens van het hart te vervullen.
Een hippe sneaker, boordevol mysterie en historie: Wushu!

ONTDEK ONZE COLLECTIE WUSHU SNEAKERS /dames/heren/unisex

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>