Klantenkorting

maak een account aan en geniet van 8% klantenkorting. Deze korting kan u bij een volgende aankoop – zowel online als in de winkel te Dendermonde - in mindering brengen (*). U kan uw openstaande klantenkorting raadplegen via "mijn account"

(*) niet geldig tijdens solden, op afgeprijsde artikels, bij aankoop cadeaubonnen, onderhoudsproducten en zolen. geen teruggaven in geld of tegoedbon. De korting is één jaar geldig vanaf datum van aankoop.

Moernaut

moernaut, +80 years of 'shoexperience'

Dit is nu....

Maar zo begon het...

We schrijven 1924. René Moernaut leert “de liefde voor de schoen” in een schoenenfabriekje op de Kleine Zavel in Brussel en later ook in Aalst.  In 1938 vond René de tijd rijp om zélf een winkeltje te starten, samen met zijn echtgenote Paula Meysman. In het ouderlijke huis van Paula, in de Van Langenhovestraat in Sint-Gillis bij Dendermonde, werden dus “de fundamenten gelegd” van de familiezaak. Dankzij de vakkennis van René en de klantvriendelijke bediening, waarvoor Paula instond, werd “Schoenen R. Moernaut” al snel bekend in de streek.  Door het groeiend succes gaf René intussen zijn zware dagtaak in de schoenenfabriek op, om zich volledig te focussen om hun zaak.

 

links: stichter René Moernaut - rechts: 2e generatie Jessie Moernaut op haar trouwdag voor de gevel van het eerste winkeltje (1968)

Jessie en Willy

De kinderen, Jessie en Willy, hadden ook al snel de schoenmicrobe te pakken. Na de schooluren kwamen ze meehelpen in de winkel. In 1969 groeide Schoenen Moernaut uit zijn voegen en werd de verkoopsruimte in de Van Langenhovestraat verdubbeld. Enkele jaren later, in 1973, sloeg het noodlot toe. René overleed veel te vroeg, op 62-jarige leeftijd. De kinderen hadden dus de zware taak om vaders’ werk en droom verder te realiseren. 

In 1974 kreeg de familie de kans om zich in een groter pand op de Sint-Gillislaan te vestigen en toen in 1983 het aanpalende grootwarenhuis Rafam (voorheen feestzaal en cinema Gambrinus) zijn activiteiten stopzette, besliste de familie om een zelfbedieningszaak hierin op te richten.

De winkel anno 1974 (links) en na de verbouwing in 1993 (rechts) met de familie Moernaut-De Bruycker (foto opening vernieuwde winkel)

De derde generatie, Evert & Rikkert

Evert De Bruycker, de oudste zoon van Jessie, kwam meteen na zijn studies meewerken in de winkel en ging ook snel mee collecties aankopen op (inter)nationale modebeurzen.  

De familie maakte intussen plannen voor een grote verbouwing begin jaren ’90.  De winkel kreeg na de verbouwing een oppervlakte van 900 m² met een - voor die tijd - gedurfde architectuur en futuristich ogende gevel.  Er werd toen ook gestart met een uniek bedieningsconcept: een semi-zelfbediening gecombineerd met bediening. De klant kan zelf eerst rustig rondkijken en passen, want de schoenen staan per maat uitgestald.  Uiteraard staat het verkoopsteam de klant bij met deskundig advies. 

In 2000 komt Rikkert zijn broer Evert bijstaan in de familiezaak.  Hij stuurt voortaan de organisatie “achter de schermen” en beheert ook het publicitaire, administratieve en financiële aspect.  

Ook de echtgenote van Evert, Elsy De Boeck, komt in de zaak.  Samen met Evert staat ze in voor het samenstellen van de intussen fel  uitgebreide collectie schoenen en lederwaren.  De meer dan 200 merken worden ieder seizoen met de grootste zorg uitgekozen. Hiervoor worden de internationale beurzen bezocht, in Milaan, Parijs, Amsterdam, ... op zoek naar nieuwe modetendenzen, nieuwe merken.

Foto links: aankoopteam Evert en Elsy flankeren Sir Paul Smith. Foto rechts: de broers Evert (l) en Rikkert (r) met middenin Floris van Bommel

Een nieuwe vibe, nieuw logo, nieuwe winkel

De kinderen van Jessie vonden in 2010 de tijd rijp om de winkel klaar te stomen voor een verdere groei en bekendheid in het Vlaamse modelandschap.  De winkel werd opnieuw drastisch getransformeerd tot één schoenenparadijs van bijna 1.300 m².  De structuur van de jaren weggestoken oude cinemazaal uit de jaren 50 werd zichtbaar gemaakt, en geeft hiermee de winkel een uniek karakter.

2013, Moernaut goes online!

Moernaut bestaat 75 jaar! In dit jubileum-jaar bouwt de familie aan een nieuwe winkel, geen fysieke winkel, wel een online shop! De webshop opent zijn virtuele deuren op in 2014. Voortaan is de hele collectie van Moernaut online te bekijken. Je kan je favoriete paar of accessoire reserveren of shoppen.

Elsie Rombaut, de partner van Rikkert, is intussen ook de administratieve afdeling van de familiezaak komen vervoegen. Ook zorgt Elsie  - samen met medewerkster Annemie - dat alle online klanten dezelfde persoonlijke en klantgerichte service krijgen als in de fysieke winkel.

Foto links: Evert en Rikkert, met hun mama, mentor en grote inspiratie, Jessy Moernaut. Foto rechts: Annemie en Elsie, de krachten achter onze webshop-ervaring

2018: Moernaut viert het 80-jarig bestaan! voortaan genieten alle klanten van 8% klantenkorting!

2020-2021, de corona-jaren: Onze winkel verplicht moeten sluiten omwille van de corona-maatregelen is heftig en emotioneel voor de familie en het team medewerkers.  Maar ook tijdens lockdowns is Moernaut springlevend.  Via de webshop worden de trouwe - maar ook nieuwe - klanten verder bediend. Meer zelfs, tijdens deze bizarre en onzekere tijden heeft de familie de stap gezet om in de winkel vanaf 2021 ook dameskleding aan te bieden. Met merken geselecteerd met de gekende passie voor mode en stijl.  Op korte tijd kreeg de winkel een een opvallende make-over.  De damescomfortafdeling kreeg een nieuwe, ruimere locatie. De kidsafdeling verhuisde naar een nieuw plekje en vooral... de dameskleding werd op een unieke manier in het winkelinterieur geïntegreerd, met heel ruime pashokjes waar men de kleding in alle rust kan aanpassen.  Benieuwd naar het resultaat ? Kom het ontdekken...

Het Moernaut-team heet je van harte welkom!